miercuri, 27 martie 2013

Wanda Maiorescu





[Wanda Daniela Maiorescu]


Wanda Maiorescu este o prezenţă discretă în arta ilustrativă românească, dar fulgurantă, cu o gamă de resorturi fantastice care propulsează imaginaţia cititorilor spre teritorii fictive.

Printr-o absorbţie parentală, tatăl artistei fiind poetul Toma George Maiorescu, Wanda Maiorescu a ilustrat în principal cărţi de poezie pentru copii, aplicând o linie gracilă, suavă, dar plină de vitalitate, cu personaje navigatoare prin spaţii ireale şi decoruri versatile.

Pe lângă ilustraţiile pentru cărţile de copii, Wanda Maiorescu a mai ilustrat cărţi de poezie, în special apărute la Editura “Eminescu”, a avut şi mai multe colaborări cu tatăl său, printre care volumul de reportaje O invitaţie romantică. Atitudini şi delimitări apărut la Ed. Sport-Turism (1983) sau cel de versuri - Singur cu îngerul (Ed. Cartea românească, 1982). În anii '80 a lucrat ca asistentă de costume în cadrul Studiourilor cinematografice de la Buftea. 

La sfârşitul anilor `80 emigrează în Statele Unite ale Americii împreună cu soţul său, directorul de imagine Anghel Deca, stabilindu-se în Los Angeles şi preluând numele de Daniela Decca.






1982
Mă scald în zi ca un copil în râu - Magda Isanos (Ed. Ion Creangă)
versuri
[cop. & il. color]

1983
Copilul invizibil - Iuliu Raţiu (Ed. Ion Creangă)
schiţe
[cop. color & a/n]

1984
O lume minunată - Lică Pavel (Ed. Ion Creangă)
versuri

Bun găsit abecedar - Maria Lovin (Ed. Ion Creangă)
versuri

Cinteza de Galapagos - Ştefan Zaides (Ed. Ion Creangă)
povestiri
[cop. & il. a/n]

1985
Călătorie în lumea cuvintelor - Doina Stoichiţă (Ed. Ion Creangă)
povestiri
[cop. color & il. la două culori]

Horă mică - George Alboiu (Ed. Ion Creangă)
versuri


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu